Er zijn vele redenen waarom iemand een spin als huisdier zou willen hebben. Sommige mensen kunnen geïnteresseerd zijn in het leren van meer over deze wezens, terwijl anderen gewoon kunnen genieten van het gezelschap van spinnen. Ongeacht de reden zijn er enkele belangrijke dingen die je moet overwegen voor je deze beslissing neemt.

Eén daarvan is dat je in gedachten moet houden is dat niet alle spinnen goede huisdieren zijn. Bepaalde soorten kunnen agressief zijn en moeilijk te verzorgen, dus het is belangrijk je onderzoek te doen voor je een keuze maakt voor een bepaalde soort.

Als je nog niet weet waarom je een spin als huisgenoot zou moeten nemen volgen hier een aantal handige feitjes:

Ze zijn onderhoudsarm

Spinnen zijn onderhoudsarm als huisdier omdat ze niet veel verzorging nodig hebben. De meeste spinnen hoeven maar een keer per week gevoerd te worden en ze kunnen in allerlei verschillende omgevingen leven. Dit maakt ze perfect voor mensen die het druk hebben of vaak reizen.

Het zijn interessante wezens

Spinnen zijn om vele redenen heel interessante wezens als huisdier. Ze zijn er in allerlei vormen en maten, en ze hebben unieke gedragingen die fascinerend kunnen zijn om naar te kijken. Sommige spinnen spinnen webben, terwijl andere op prooi jagen. Sommige bouwen zelfs nesten. Alle spinnen zijn roofdieren, en ze spelen een belangrijke rol in het milieu door de populatie van insecten in toom te houden.

Het zijn geweldige jagers

Spinnen zijn geweldige jagers als huisdier, want ze kunnen helpen om van ongedierte in je huis af te komen. Niet alleen eten ze insecten, maar ze helpen ook de populatiegrootte van andere spinnen onder controle te houden. Dit maakt ze ideaal voor mensen die een huisdier zoeken om ze van ongedierte af te helpen.

Ze zijn gemakkelijk schoon te houden

Eén van de beste dingen aan het hebben van een spin als huisdier is dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. Spinnen produceren niet veel afval, dus het enige wat je hoeft te doen is hun webben van tijd tot tijd op te vegen. Dit maakt de verzorging ervan een fluitje van een cent en maakt dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over het opruimen achter ze.

Ze zijn leuk om naar te kijken

Spinnen zijn geweldige huisdieren voor mensen die eens iets anders willen. Het zijn interessante wezens met unieke gedragingen die fascinerend kunnen zijn om naar te kijken. Sommige spinnen spinnen webben, terwijl andere op prooi jagen. Sommige bouwen zelfs nesten.

Als je inmiddels geïnteresseerd bent in een spin als huisdier, zijn er nog een paar dingen die je moet weten.

Ten eerste is het belangrijk de juiste soort te kiezen. Sommige spinnen, zoals tarantula’s, kunnen vrij groot zijn en veel ruimte nodig hebben. Andere, zoals orb wevers, zijn klein en kunnen in een terrarium of kooi gehouden worden.

De volgende stap is het scheppen van de perfecte omgeving voor je spin. Spinnen hebben een plek nodig om te leven, een plek om te eten, en een plek om te spelen. Je spin ‘s kooi moet groot genoeg zijn zodat hij zich vrij kan bewegen, en hij moet voldoende schuilplaatsen hebben. Je moet ook een waterbakje voorzien waar je spin uit kan drinken.

Als je de perfecte omgeving hebt ingericht, moet je het juiste voedsel voor je spin kiezen. De meeste spinnen eten insecten, dus je zult levende insecten moeten kopen in een dierenwinkel of online. Je kunt je spin ook bevroren insecten voeren, maar dan moet je ze eerst ontdooien voor je ze aan je spin voert.

Afrondend

Spinnen zijn geweldige huisdieren voor mensen die eens iets anders zoeken. Ze zijn weinig onderhoud, gemakkelijk schoon te houden, en leuk om naar te kijken. Als je geïnteresseerd bent in het krijgen van een spin als huisdier, doe dan zeker je onderzoek en kies de juiste soort!